středa 10. srpna 2011

Domácí větrné elektrárny

Stojíme na prahu nové éry, éry ve které se obnovitelné zdroje energie stanou tím hlavním zdrojem energie lidstva, bude to sice ještě hodně dlouho trvat, ale tento proces již začal a nelze jej zastavit.Jedním z nejlepších zdrojů obnovitelné energie, je enrgie větru, kterou však lidstvo stále dostatečně nevyužívá. Sice jsou budovány velké větrné parky, ale ty mají celou řadu nevýhod a nám, koncovým uživatelům, moc peněz do kapes nepřinesou. I pro nás ale existuje způsob, jak využít energie z větru, která je samozřejmě zdarma.
Asi každého, kdo někdy viděl větrnou elektrárnu napadlo, že by bylo dobré mít menší verzi podobného zařízení doma. Obzvláště pokud bydlíte někde, kde hodně fouká je skutečně velká nevyužít takový zdroj energie. Obzvláště pokud se zamyslíte nad tím, jak vysoké jsou dnes ceny elektrické energie a hlavně nad tím, že tyto ceny budou velice strmě každým rokem růst. Čím dříve a čím víc peněz do obnovitelných zdrojů energie a také do jejích úspor investujete, tím víc na tom pochopitelně vyděláte.
Dříve nebylo možné mít svou malou věternou domácí elektrárnu, no dnes to již možné je. Sice je oblast domácí větrné energetiky narozdíl od solárních domácích elektráren teprve na počátku, je to velice slibná oblast. Myslím si, že domácí větrné elektrárny mají před sebou velkou budoucnost a proro jsem se rozhodl, že je nutné vytvořit specializovaný blog, který se bude tomuto tématu věnovat. Domácí větrné elektrárny totiž potřebují, aby se o nich vědělo co nejvíce, protože samozřejmě nejde jenom o peníze, ale i prostředí ve kterém všichni žijeme a jistě všichni chceme být zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat