středa 10. srpna 2011

Domácí větrná elektrárna SkyStream 600 je ultra efektivní

CES je největší výstavou technologií pro domácí použití na světě a právě na této výstavě byla letos představena naprosto úžasná domácí větrná elektrárna, která může značně přispět k tomu, aby se domácí větrné elektrárny konečně pořádně rozjely po celém světě. Obzvláště u venkovských oblastí je obrovská škoda, že stále nejsou více používané.
Společnost SouthWest Wind Power ukázala jejich nejnovější turbínu - Skystream600 a vzbudila obrovský ohlas. Tyto společnost vyrábí větrné turbíny už velmi dlouhou dobu a na této malé domací elektrárně se zkušenosti této společnosti zhodnotily. Tato urbína je nejenom připojená na internet, takže majitel stále vidí kolik zrovna vyrábí energie, ale je také extrémně účinná. Měla by vyrábět až o 74% více energie, než její přímá předchůdkyně Skystream 3.7. To je skutečně obrovský pokrok.

V případě vhodných podmínek dokáže Skystream 600 vytvořit až 7500 kWh za rok, což by v ČR mělo stačit pokrýt energetické nároky trošku spořící domácnosti naprosto v pohodě. Bohužel zatím nevím jestli a případně kdy se tyto úžasné turbíny dostanou i do ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat